Уцілілі київські дитячі санаторії відновлюють роботу з 1 червня

На Київщині відновлюють роботу уцілілі дитячі санаторії. Послуги з реабілітації у них надають за п'ятьма профілями, розповіла директорка Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург

Вона зазначила, що упродовж останніх трьох років у Києві та області проводили роботу з покращення матеріально-технічної бази, перепідготовки і підвищення кваліфікації спеціалістів. Таким чином вдалося вибудувати розгалужену мережу профільних дитячих закладів, лікування та реабілітацію в яких до 24 лютого проводили за медичними профілями: 

  • психоневрологічний;
  • кардіоревматологічний;
  • гастроентерологічний;
  • пульмонологічний;
  • ортопедичний;
  • онкологічний;
  • ендокринологічний.

"Російські агресори, знищуючи все на своєму шляху, не жаліли і медичні заклади. Через руйнацію сьогодні не зможуть приймати маленьких киян санаторії "Орлятко" у Ворзелі, санаторій "Лісний" в Ірпені… Проте ми зробили все необхідне, щоб із 1 червня вцілілі дитячі спеціалізовані заклади були готові надавати послуги з реабілітації за 5 профілями", — розповіла Гінзбург.

За її словами, наразі санаторно-курортне лікування можуть отримати діти з розладами мовлення, а також із психоневрологічними, кардіоревматологічними, ендокринологічними та онкологічними хворобами. Станом на 1 червня безкоштовні путівки отримали понад 200 дітей, більше 100 із них перебуватимуть у санаторіях у супроводі законного представника. 

Під час перебування в санаторіях діти будуть під цілодобовим наглядом лікарів. Також їх забезпечать збалансованим харчуванням та засобами гігієни. Окрім профільної реабілітації, психологічна, медична та педагогічна служби допомагатимуть дітям вчитися керувати своїми емоціями. 

"А ще надзвичайно важливо, що діти перебуватимуть у колі ровесників, підтримуватимуть один одного та ділитися переживаннями про події під наглядом та за підтримкою фахівців", — зазначила Валентина Гінзбург.

Спротив російській окупації, день 98