Реєстр викидів Київ

У Києві створили реєстр дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Зараз триває робота з його наповнення, повідомляє пресслужба КМДА.

Після оприлюднення реєстру будь-хто матиме змогу отримати інформацію про видачу дозвільних документів столичним підприємствам, які мають право здійснювати викиди забруднюючих речовин у повітря.

Управління екології та природних ресурсів КМДА вже занесло до реєстру відомості про понад 900 дозволів, виданих суб’єктам господарювання. Очікується, що його наповнення завершать до червня наступного року, а публічний доступ до нього відкриють впродовж трьох місяців після закінчення воєнного стану.

Зокрема, реєстр міститиме інформацію про найменування суб’єктів господарювання, яким видані такі дозволи, інформацію про сам дозвіл та передбачений ним потенційний обсяг викидів.

Реєстр дозволить:

  • зафіксувати сумарний перелік та обсяг забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря столиці;
  • візуалізувати карту з джерелами надходжень забруднюючих речовин;
  • виявити осередки найбільшої концентрації забруднюючих речовин;
  • почати працювати над системою прогнозування індексу якості повітря та програмою поліпшення якості повітря.

Пізніше цей реєстр стане частиною модуля "Екологія", який є складовою інформаційно-аналітичної системи "Управління майновим комплексом територіальної громади міста Києва".

Нагадаємо, активісти провели дослідження якості життя та екологічної безпеки в Києві та склали екологічний рейтинг мікрорайонів столиці.

Екологія в умовах війни: як агресія рф впливає на довкілля Київщини