У Києві спекли паски з борошна, вирощеного на розмінованих полях Херсонщини

У Києві відбувся майстер-клас із випікання великодніх пасок, ініційований Міністерством економіки України та Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах проєкту "Soul of Soil 2.0" ("Душа землі"). Про це повідомили у міністерстві.

Борошно для пасок було виготовлено з пшениці, вирощеної на звільнених та розмінованих полях Херсонщини та Миколаївщини. Метою проєкту є привернення уваги світової спільноти до проблеми забруднення українських земель вибухонебезпечними предметами та демонстрація справжньої ціни українського хліба.

Перша віцепрем'єр-міністерка України — Міністерка економіки Юлія Свириденко розповіла, що пшеницю для проєкту виростили на розмінованих полях, де сапери вже очистили 1800 гектарів. Фермер Олексій Руденко виростив урожай на цій землі, а миколаївський виробник переробив зерно на борошно. У Києві майстер-клас провів Євген Клопотенко, а участь взяли Юлія Свириденко та посли іноземних держав. Гостей навчали пекти традиційні паски та розповідали історію борошна з розмінованих полів.

Помічник Генерального секретаря ООН в Україні Матіас Шмале підкреслив, що кожна паска є результатом мужності фермерів та саперів, а розмінування є відновленням життя та майбутнього.

Нагадаємо, у Музеї історії Києва відкрилася виставка французької художниці Фанні Лешевальє "In memoriam. Реальність крізь мистецтво".

Великодні кошики від ресторанів Києва: де замовити та яка ціна