У Києві розширили заповідну зону природного парку "Голосіївський"

У Києві збільшили частку заповідної зони національного природного парку "Голосіївський" на 20% або на 838,1 га. Про це повідомили на сайті Київміськради.

Загальна площа заповідної ділянки наразі становить 2 246,33 га. Ініціаторка розширення заповідної зони, депутатка Олеся Пинзеник наголосила, що це сприятиме збереженню природних ресурсів та екосистеми парку та недопущенню будь-яких будівельних чи інших господарчих робіт на цій природній території.

"Суворий режим охорони природного комплексу є важливим інструментом збереження важливих середовищ існування різних видів дикої фауни та флори. Заповідні зони в сучасному світі є частиною тих ландшафтів, які надихають та дійсно відображають всю красу недоторканої природи", — підкреслила київська депутатка.

Заповідну зону парку "Голосіївський" збільшили згідно зі змінами до статті Закону України "Про природно-заповідний фонд України". Йдеться про те, що діяльність національних природних парків має спрямовуватись на доведення площі заповідної зони до рівня не менше ніж 20% від загальної площі.

Раніше ми писали, що між станціями метро "Осокорки" та "Позняки" на цьому тижні розпочинають будівництво першої черги парку "Срібний Кіл".

Заповідник на Галерному острові: у Київраді обіцяють вирішити питання