У Києві, в Дарницькому районі, між станціями метро Осокорки та Позняки розпочинають будівництво першої черги парку Срібний Кіл.

У Києві, між станціями метро "Осокорки" та "Позняки" на цьому тижні розпочинають будівництво першої черги парку "Срібний Кіл". Про це повідомили на сайті Київської міськради.

У Дарницькому районі Києва, між станціями метро Осокорки та Позняки, розпочинають будівництво першої черги парку Срібний Кіл. Земельна ділянка площею понад 7 га розташована у Дарницькому районі столиці, біля озера Срібний Кіл.

Ідея створення парку виникла ще у 2016 році, але реалізовувати її почали тільки зараз.

У Дарницькому районі Києва, між станціями метро Осокорки та Позняки, розпочинають будівництво першої черги парку Срібний Кіл. Передбачається створення інклюзивного зеленого парку із дитячими, спортивними та оглядовими майданчиками та зонами для відпочинку. Планується облаштувати базовий елемент парку — замкнену прогулянкову доріжку, довжиною до двох кілометрів. Її встановлять навколо озера, щоб усі охочі змогли потрапити на неї з будь-яких сторін парку.

У Дарницькому районі Києва, між станціями метро Осокорки та Позняки, розпочинають будівництво першої черги парку Срібний Кіл. "Всі внутрішні елементи парку інтегровані в цей прогулянковий маршрут навколо озера.Також будуть передбачені відповідні елементи та локації, які адаптовані для потреб фізичної та психологічної реабілітації наших воїнів" — йдеться у повідомленні.

У Дарницькому районі Києва, між станціями метро Осокорки та Позняки, розпочинають будівництво першої черги парку Срібний Кіл. Будівництво заплановано провести у шість черг, проте кінцевого строку депутати не назвали.

"Перша черга передбачає планування території відповідно до проєкту, облаштування двох вхідних груп парку, будівництво транзитної доріжки, якою можна бути прогулятися від однієї станції метро до іншої. Крім цього буде облаштовано підпірні стіни, сходи та пандуси, встановлено системи водовідведення вхідної групи та прокладено комунікації. Також передбачено мощення доріжок фігурними елементами типу ФЕМ, проведення робіт з озеленення, і звісно встановлення лав і урн в зоні забудови першого етапу", – зауважив депутат Київміськради Григорій Маленко.

Раніше ми писали, що земельній ділянці біля стації метро "Героїв Дніпра" офіційно надали статус скверу

Сакури з QR-кодом для допомоги "Азову" висадили на Оболоні