У Києві розпочали проєкт комплексної психологічної підтримки сімей військовослужбовців

У Києві розпочався проєкт комплексної психологічної підтримки сімей військовослужбовців, повідомили у КМДА.

Головна складова проєкту – психологічні тренінги, розроблені професіоналами галузі.

"Вони допоможуть учасникам освоїти дієві стратегії для покращення свого емоційного стану, підвищити стійкість, ефективно впоратися зі стресом та тривогою. Також передбачені окремі консультації для підлітків, щоб допомогти їм пережити психотравмуючий досвід. Крім того, учасники отримають індивідуальні консультації психолога та юридичний супровід", розповіла заступниця голови КМДА Марина Хонда. 

Серед основних напрямів роботи груп: спілкування з іншими учасниками на спільні теми, пов’язані з тим, що рідна людина на фронті; отримання навичок екологічного проживання складних почуттів; фактори впливу на світосприйняття військовослужбовців та їхніх родин, вплив на стосунки; як спілкуватися з дітьми про те, що близькі на фронті; групові форми роботи: вправи, арттерапія тощо.

Долучитися до проєкту можна звернувшись у міську службу телефону довіри за номером 15-00. Після цього потрібно пройти консультацію, де спеціалісти визначать потребу у груповій чи індивідуальній роботі.  

Нагадаємо, на Київщині запустили мобільний офіс Veteran Hub для підтримки та консультації військовим, які не мають можливості самостійно приїхати до простору.

В Україні запустили застосунок "База" для стабілізації психологічного стану: що в ньому є