Старі будинки Київ

Депутати Київради затвердили програму комплексної реконструкції кварталів застарілого житлового фонду у столиці. В рамках цієї програми планують реконструювати понад п'ять тисяч житлових будинків, повідомляє пресслужба Київради.

За словами голови постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Олександра Бродського, усього в Києві налічується 5 395 будинків застарілого житлового фонду, які вже вичерпали свій експлуатаційний ресурс та перебувають у незадовільному стані.

Продовження експлуатації таких будинків є не тільки незручним, а й небезпечним для мешканців через руйнацію, аварії на зношених інженерних мережах низьку енергоефективність та інші проблеми. Столична влада вирішила провести комплексну реконструкцію цих об’єктів, бо це — надійніше та ефективніше, ніж точкові ремонти.

Програму комплексної реконструкції розробило ПП "Інститут Урбаністики". Її реалізація має також допомогти залучити додаткові інвестиції та збільшити розмір податкових надходжень до місцевого бюджету.

Нагадаємо, у Святошинському районі практично завершили оновлення 16-поверхового будинку на вулиці Чорнобильській, який сильно постраждав від російських ракетних обстрілів. Вже днями туди зможуть знову повернутися мешканці. На фасаді будинку створили мурал із зображенням птаха фенікса, який символізує оновлення та воскресіння.

Жителям будинку на Жилянській пропонують переселитися