Будинок на Чорнобильській
Фото: kyivcity.gov.ua

У 16-поверховий будинок на вулиці Чорнобильській у Святошинському районі, який повністю оновили після російських ракетних обстрілів, вже днями зможуть повернутися мешканці. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Відновлювальні роботи у цьому та ще 15 будинках, які найбільше постраждали від обстрілів, розпочали на початку літа. Усього у будинку — 126 квартир. Внаслідок потрапляння російської ракети 64 з них вигоріли повністю, а ще 62 — постраждали частково. Оскільки опорні конструкції будівлі не були пошкоджені, його вирішили відновлений.

У будинку утеплили фасад, встановили нові вікна, перегородки у санвузлах, замінили ліфти та дах, відремонтували вхід. Крім того, підсилили збірні залізобетонні елементи конструкції, проклали нові електричні та сантехнічні мережі. Також ремонтники вже практично завершили соціальний ремонт у квартирах, тож уже найближчими днями мешканці будинку зможуть знову туди заселитися.

А на фасаді будівлі створили мурал із зображенням птаха фенікса, який символізує оновлення та воскресіння.

За даними КМДА, загалом у столиці ракетними обстрілами були пошкоджені понад 678 об’єктів. Серед них — понад 350 житлових будинків, 77 закладів освіти, 80 об’єктів ЖКГ, 25 об’єктів транспортної інфраструктури та 26 — охорони здоров’я.

Нагадаємо, на Виноградарі також майже повністю відновили пошкоджений ракетами будинок. Там вже вставили вікна, роблять утеплення та замінюють конструкції даху.