У Києві прогнозують масове закриття ресторанів через економічну кризу

Столичний ресторанний ринок опинився під загрозою кризи. Ресторатори попереджають, що вже цієї осені та взимку в Києві можуть закритися сотні закладів громадського харчування.

Про це пише "Економічна Правда".

Серед причин називають падіння відвідуваності, зростання цін та відтік персоналу за кордон після рішення уряду дозволити виїзд чоловікам віком 18–22 роки. За словами співзасновника закладів "Завертайло" та Honey Станіслава Завертайла, його бізнес уже втратив кількох співробітників, і очікується до 30% відтоку працівників у цій віковій категорії.

Водночас головною проблемою ресторатори вважають не нестачу кадрів, а падіння платоспроможності населення. Аналітика компанії Poster свідчить, що у січні–серпні 2025 року кількість чеків у закладах громадського харчування знизилася на 8,5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Ресторатори прогнозують, що найскладнішим періодом стане листопад–січень, коли традиційно зменшується відвідуваність, а цього року ситуацію може ускладнити війна, блекаути та сезонні фактори.

Нагадаємо, раніше "Наш Київ" писав, де у Києві скуштувати портвейн.

Де у Києві випити гарячий шоколад: добірка закладів