Отруєння грибами у Києві

Кияни продовжують звертатися до лікарень із гострим отруєнням грибами попри заборону на відвідування лісів. На вихідних у токсикологічному відділенні Київської міської лікарні швидкої медичної допомоги з гострим отруєнням опинились три людини.

Про це повідомили у Департаменті охорони здоров'я КМДА.

Лікарі закликають киян ставитись відповідально до споживання грибів і не збирати їх самостійно. Після вживання грибів необхідно уважно дослуховуватися до свого організму, адже симптоми отруєння можуть бути різними: від сильної спраги й нудоти до галюцинацій, судом та порушення серцевої діяльності.

Найбільш отруйними є токсини мухоморів білого і смердючого, блідої поганки, сморжів і деяких інших грибів. Також можна постраждати від неякісних страв із сироїжок, недоварених осінніх опеньків, сатанинських грибів, несправжніх дощовиків.

Якщо після вживання грибів ваш стан змінився — негайно зверніться до лікарні. "Чим раніше буде надано медичну допомогу, тим менше шкоди завдадуть токсини", — наголошують медики.

Як в домашніх умовах допомогти людині, яка отруїлася грибами:

  • Зробіть промивання шлунку (необхідно випити 5-6 склянок чистої води та викликати блювоту);
  • Дайте людині сорбент (активоване вугілля, порошки тощо);
  • Зробіть підсолену воду й дайте постраждалому, щоб відновити водно-сольовий баланс.

Також не слід давати гриби дітям, адже наслідки можуть бути смертельними.

Раніше ми писали, що відпочивальникам, що розвели вогнище у лісі на території Києва, нагадали про пожежну небезпеку та заразом вручили повістки.

На Оболоні собак потруїли невідомими речовинами: подробиці