У столиці планують збільшити кількість наземних переходів

У Києві з метою забезпечення безбар’єрності інфраструктури транспорту планують збільшити кількість наземних пішохідних переходів.

Про це повідомив пресцентр Київської міської ради.

Пресцентр столичної міської ради пише, що це питання стає ще більш актуальним у час повномасштабної російсько-української війни, бо до столиці з лінії фронту повертаються військові, які отримали травми кінцівок чи інвалідність у наслідок поранень.

Як зазначають у Київській міській раді, збільшення кількості переходів буде здійснено модернізацією вже існуючих перехресть, капітальним ремонтом, реконструкцією і будівництвом світлофорних об’єктів. Проєкт вже зареєстровано в Київській міській раді.

Підземні пішохідні переходи є справді бар’єром для пересування людей з дитячими візками, людей похилого віку, осіб з інвалідністю та інших маломобільних категорій населення. […] Депутатський корпус Київської міської ради створює простір необмежених можливостей для киян та гостей міста, в якому не має місця дискримінації та враховують інтереси кожного. Необхідно забезпечити всім мешканцям рівний доступ до транспорту, адміністративних будівель та інших міських об’єктів. Міська влада переймає європейський досвіт та впроваджує сучасний підхід щодо планування столиці.
У Києві хочуть реконструювати квартали застарілого житла