У Солом'янському районі Києва перейменували вулицю генерала Василя Тупікова, яка розташована на Караваєвих дачах, на честь Андрія Мельника, лідера ОУН (м)

У Києві, в Солом'янському районі, перейменували вулицю генерала-майора Василя Тупікова на честь Андрія Мельника, який був співзасновником Організації Українських Націоналістів (ОУН).

Назву вулиці, що розташована у місцевості Караваєви Дачі, ще торік внесли до списку міських об’єктів, назви яких якимось чином пов’язані з рф. Генерал Тупіков народився у Курську та був радянським воєначальником.

"З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування у додатку "Київ Цифровий" було обрано нову назву цієї вулиці. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 6 261 голос, набрала пропозиція на честь Андрія Мельника", — повідомили на сайті Київської міської Ради.

Андрій Коновалець народився у 1890 році на Львівщині. Протягом усього життя він відстоював право України на незалежне існування. Під час існування УНР він боронив нашу державу, був полковником армії. З 1927 року створив орган, який координував українські націоналістичні організації (ПУН). Згодом став соратником Євгена Коновальця та співзасновником ОУН. Після розколу цієї організації очолив більш помірковане крило організації — ОУН (М). Помер український державний та політичний діяч у Німеччині, у 1964 році.

Андрій Мельник вважається одним з найважливіших борців за незалежність України, які жили у XX столітті.

Раніше ми писали, що в Голосіївському районі перейменували вулицю Столєтова, яка розташована на Деміївці, на честь видатного українського письменника Уласа Самчука

У Києві перейменували вулицю на честь українського космонавта