У Києві в Голосіївському районі, на Сеперній слобідці, перейменували вулицю Столєтова на честь українського письменника Уласа Самчука.

У Києві, в Голосіївському районі перейменували вулицю Столєтова, яка розташована на Деміївці, на честь видатного українського письменника Уласа Самчука. Він був борцем за незалежність України у XX сторіччі.

Назву цієї вулиці торік внесли до списку міських об’єктів, назви яких якимось чином пов’язані з рф, оскільки Олександр Столєтов був російським вченим та ніякого відношення до Києва або України не мав.

Кияни проголосували за нову назву у застосунку "Київ Цифровий, де за неї віддали понад 5 тисяч голосів. 

"За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення щодо перейменування вулиці Столєтова на Уласа Самчука", — повідомили на сайті Київської міської ради.

Улас Самчук народився у 1905 році на Рівненщині. Усе своє життя він присвятив літературі та журналістиці. Крім того, він виступав за незалежність України, був членом УНР у вигнанні, а також входив до складу організація українських націоналістів (ОУН). Помер письменник у Канаді, в 1987 році, де й був похований. 

Цікаво, що за президенство Януковича, твори Уласа Самчука були забороні у шкільній програмі. 

Раніше ми писали, що у Деснянському районі столиці перейменували вулицю Космонавта Волкова на вулицю Космонавта Поповича

У Голосіївському районі Києва перейменували ще одну вулицю