У Києві облаштували першу віденську трамвайну зупинку: фото

У Подільському районі Києва облаштували першу в столиці віденську трамвайну зупинку. Її можна побачити на вулиці Кирилівській.

Про це повідомили в спільноті "Націонал-Урбанізм".

У Києві з'явилась перша віденська трамвайна зупинка: де і як вона виглядаєНаразі платформу заасфальтували та поряд з зупинкою вклали тактильну плитку. Це перша спроба впровадити подібні зупинки у Києві.

У Києві з'явилась перша віденська трамвайна зупинка: де і як вона виглядає "Якщо місту вдасться масштабувати досвід і облаштовувати такі платформи під час майбутніх ремонтів там, де немає змоги облаштувати платформи повноцінні — це буде значний крок уперед", — наголосили в спільноті.

У Києві з'явилась перша віденська трамвайна зупинка: де і як вона виглядаєЗа словами активістів, є питання щодо довжини зупинки, адже сучасний 26 метровий трамвай не влізе у віденську платформу.

Віденські трамвайні зупинки є у Львові, також вони розповсюджені у містах східної та західної Європи. Їх облаштовують завдяки підняттю проїжджої частини дороги. Пасажирам зручніше сідати у трамвай, особливо людям з інвалідністю. Для безпеки віденські зупинки відокремлюють огорожею, щоб на них не заїжджали автомобілі.

Раніше ми писали, як зупинка громадського транспорту під час тривоги уповільнює пересування Києвом.

На Троєщині обмежать рух транспорту вулицею Будищанською: деталі