У Києві невідомі побили дизайнера Костянтина Омелю, який нещодавно зробив камінг-аут

Ввечері в неділю, 2 липня, біля київського клубу "∄", що на Кирилівській, 41, невідомі напали на дизайнера Костянтина Омелю та побили його.

Про це він повідомив на своїй Intagram-сторінці та оприлюднив фото після побиття. 

У коментарі громадській організації "Гей-альянс Україна" Омеля підтвердив, що напад було скоєно на ґрунті гомофобії. Його задокументували випадкові свідки та сам постраждалий. 

Дизайнер вже направив до поліції скаргу та надав усю інформацію. Водночас "Гей-альянс Україна" звернувся до МВС із вимогою провести ретельне розслідування.

Дизайнер Костянтин Омеля після побиття

Заклад, поблизу якого стався інцидент, також прокоментував це в сторіз на своїй сторінці

"На території нашої інституції з'явилася група агресивно налаштованих молодих людей. Після перемовин з охороною вони були змушені покинути територію, але залишилися біля входу, демонструючи агресивну, загрозливу поведінку. Знаходячись на вулиці, один із членів цієї групи вчинив акт насильства проти Костянтина Омелі, одного з відвідувачів заходу, який збирався увійти у двір", — розповіли у клубі.

Унаслідок побиття дизайнер втратив свідомість та довго не приходив до тями. Тим часом невідомі, включно з нападником, покинули місце події. Йдеться про тринадцятьох людей — десять чоловіків та трьох жінок. Поки що нікого з них не ідентифікували.

Нагадаємо, на початку червня Костянтин Омеля зробив камінг-аут і випустив колекцію речей на підтримку ЛГБТ-людей в Україні.

В Ірландії побили актора театру Лесі Українки Олександра Грекова: фото