У Києві не працюють деякі пункти з моніторингу якості повітря
Фото: kiev.informator.ua

Внаслідок регулярних відключень електроенергії та перебоїв поза графіком частина міських пунктів спостереження за станом атмосферного повітря не працює.

Про це повідомили на сайті КМДА.

Наразі працюють пункти моніторингу на лівому березі. Відомо, що 2 листопада рівень забрудненості атмосферного повітря на лівому та правому березі Києва середній та навіть високий. Проте, як наголошується у повідомленні, перевищень гранично допустимих концентрацій не виявлено. Радіаційний фон знаходиться у нормі.

У стаціонарному пункті на вул.Харківське шосе, 7/1 такі показники: загальний індекс якості повітря – 82 (високий рівень забрудненості). Це сталося внаслідок забрудненості дрібнодисперсним пилом. Радіаційний фон — 0,10 мкЗв/.

У стаціонарному пункті на  вул. Архітектора Вербицького такі показники: загальний індекс якості повітря – 53 (середній рівень забрудненості).  Радіаційний фон — 0,10 мкЗв/год.

Якщо ви помітите задимленість — зачиніть вікна, поки не виходьте на довгі прогулянки. 

Раніше ми писали, що офіційні дані про якість повітря в Києві доступні на міжнародному сервісі IQAir, який формує світовий рейтинг міст за станом повітря.

На Київщині 16 тисяч осель залишаються без світла