У Києві на садибі Зеленських вивісили плакат про неісторичність будівлі

У Києві на фасаді садиби Зеленських повісили плакат про неісторичність будівлі. 

Про це повідомив києвознавець Дмитро Перов у Facebook.

На інформаційному плакаті написано, що будівля на вулиці Кониського, 22, яка була споруджена у 1890 році, не має жодної історичної або архітектурної цінності, а її збереження псує інвестиційний клімат міста.

У Києві на фасаді садиби Зеленських повісили плакат про неісторичність будівлі. "Активісти маючи на меті зберегти історичний центр міста не враховують той факт, що далеко не кожна будівля є культурною спадщиною. Іноді не достатньої самого лише бажання зробити з будинку пам'ятник архітектури", — йдеться у тексті.

У Києві на фасаді садиби Зеленських повісили плакат про неісторичність будівлі. Також на стенді вказано, що необґрунтоване твердження з боку активістів ставить під загрозу репутацію забудовника, рішучість інвесторів, та довіру до владних органів.

Нагадаємо, що активісти вимагають надати будинку охоронний статус пам'ятки, оскільки на місці садиби Зеленських планують збудувати другу чергу ЖК "Тургеневъ". Наразі прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження та руйнування садиби, а на саму ділянку накладено арешт. Проте забудовник намагається домогтися зносу будівлі через суд.

Раніше ми писали, що в центрі Бучі встановили інформаційні стенди, які розповідають про Міста-герої України.

Кияни просять не демонтувати скульптури з території Музею війни: петиція