У Києві замість демонтованої модерністської зупинки на Пріорці встановлять кіоск

Модерністську зупинку на розі вулиць Вишгородської та Пріорської все-таки демонтують. Поряд залишать кіоск з продажу проїзних документів та інших супутніх товарів. Про це повідомило КП "Київпастранс" у відповідь на запит "Твого міста".

У тексті відповіді йдеться про те, що ця зупинка вже стара (її побудували у 1985 році) та аварійна, вона не має ніякого функціонального значення, оскільки навіть не допомагає від дощу, снігу на сонця. 

 

У Києві замість демонтованої модерністської зупинки на Пріорці встановлять кіоскЦю модерністську споруду вирішили прибрати, адже поряд вже стоїть нова, більш сучасна конструкція з дахом та товарами першої необхідності й проїзними квитками.

У Києві на Пріорці демонтують модерністську зупинку 1985 року

Нагадаємо, що активісти з  організації Ukrainian Modernism закликали не допустити знищення унікальної зупинки, оскільки вона має історичну, культурну та архітектурну цінність, є зразком архітектури модернізму і відображає дизайн малих архітектурних форм другої половини XX століття.

У Києві на Пріорці демонтують модерністську зупинку 1985 року, а кіоск з цикарками залишатьНова зупинка-МАФ з'явилася на цьому місці у 2022 році.

Раніше ми писали, що протягом останніх тижнів демонтажні бригади КП "Київреклама" прибрали 66 незаконно встановлених рекламних вивісок біля метро "Берестейська", "Почайна" та на бульварі Лесі Українки.

З будівлі на Саксаганського зняли 42-метрову рекламну конструкцію: фото