У Києві на "Батьківщині-Матері" радянський герб замінять на тризуб

На монументі "Батьківщина-Мати" приберуть радянський герб та встановлять тризуб. Про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у телемарафоні "Єдині Новини", пише Бабель.

Наразі необхідно зрозуміти, як саме прибрати герб, щоб не пошкодити пам'ятку. Вже готується проєктна документація, зазначив Ткаченко.

У Києві На монументі "Батьківщина-Мати" приберуть радянський герб та встановлять тризуб."Власне, початкова стадія процесу зміни радянського герба на тризуб вже розпочалась», — наголосив Олександр Ткаченко.

У липні 2022 року у застосунку "Дія" проводилося опитування. Українців запитували, що вони хочуть бачити на щиті "Батьківщини-матері". Більшість українців проголосували за заміну герба срср на щиті тризубом. Тільки 6% забажали залишити комуністичний знак.

Раніше ми писали, що в Музеї історії України у Другій світовій війні до Дня Незалежності пройшла виставка "Батьківщина-мати". Переозначення", яку присвячували трансформації образу монумента у свідомості українців.

У Києві на Пріорці демонтують модерністську зупинку 1985 року