На Оболоні можуть встановити пам’ятник Олександру Мацієвському: петиція

У Києві на території Оболонського району може з'явитися пам'ятник Олександру Мацієвському. Кияни створили петицію, в якій просять владу встановити монумент на честь Героя України на вулиці Вишгородській.

Кияни створили петицію, в якій пропонують встановити пам'ятник герою України Олександру Мацієвському у сквері на Оболоні.

Зазначається, що в столиці окрім муралів досі немає жодного пам'ятника, який би вшановував подвиг Мацієвського чи інших полеглих захисників. Автор петиції, Шевчук Олексій, пропонує для цього залучити кошти інвесторів або іноземців та закарбувати пам'ять про військового, якого розстріляли росіяни після слів "Слава Україні".

"Пам'ятник Олександру Мацієвському буде уособлювати всіх військових, які показали незламність козацького духу та волю до перемоги у боротьбі Української нації за незалежність.

Крім того, в петиції просять об'єднати зелену зону на вулиці Вишгородській, 6-8 зі сквером на вулиці Вишгородській, 10-12 й надати назву "Сквер Українського Козацтва". 

Для того, щоб петиції розглянули, необхідно зібрати 6000 підписів до листопада 2023 року.

До речі, пам'ятник Олександру Мацієвському нещодавно встановили у Грузії. А Києві, на будівлі Верховної Ради, мурал "Слава Україні. Героям Слава" з його зображенням створив французький художник Крістіан Ґуемі.

Мурал у Києві із зображенням Олександра Мацієвського

Раніше ми писали, що сайті КМР з'явилась петиція, в якій кияни просять змінити підхід до планування бюджету й замість непотрібних витрат направити гроші на ЗСУ.

Пам’ятник княгині Ользі вбрали в бронежилет: хто і навіщо це зробив