Петиція проти розкоші: кияни вимагають змінити підхід до планування бюджету

Восени влада Києва формуватиме новий бюджет на 2024 рік. На сайті КМР з'явилась петиція, в якій кияни просять змінити підхід до планування бюджету й замість непотрібних витрат направити гроші на ЗСУ.

У тексті зазначається, що столичний бюджет 2023 року не відповідав потребам воєнного часу.

Наше місто виділяло шалені кошти на будівництво нових автомобільних розв’язок, реконструкції підземних переходів, купівлю нових автомобілів для "гаражу КМДА", нагородні годинники від мера Києва, та інші витрати, які в умовах жорстокої війни не можна назвати інакше ніж розкішшю. На одну розв’язку на Богатирській у початковому бюджеті було закладено більше грошей, ніж на всі напрямки допомоги фронту.

Авторка петиції, Юлія Нікітіна, наголошує, що важливо збільшити допомогу фронту. Попри публічний осуд, Київрада та КМДА у 2023 році радикально не переглянула бюджет. Нові розв'язки виявилися важливішими за створення безбар'єрного середовища для ветеранів, лікування поранених та облаштування укриттів.

Головна вимога, яка звучить у петиції — відмовитися від проєктів, які не є питаннями виживання, переглянути бюджет та збільшити видатки на допомогу фронту, реабілітацію поранених, безпеку мешканців і забезпечення гідного життя маломобільних груп населення у столиці.

Для розгляду цієї пропозиції треба набрати 6 тисяч підписів. 

Раніше ми писали, що Кличко підтримав петицію, в якій містяни просили вмикати кондиціонери в громадському транспорті у спеку.

Кличка просять демонтувати серп і молот з мозаїки на Хрещатику