У Києві може зрости тривалість відключення світла з настанням холодів
Фото: unsplash

У Києві може зрости тривалість відключень енергосистеми з настанням холодів. Світла в оселях може не бути 6 або навіть 7 годин.

Про це в етері телемарафону заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, передає "Інтерфакс-Україна".

Обмеження електроспоживання у Києві з настанням холодів можуть збільшитись у часі, якщо пропускна спроможність мереж, якими електроенергія надходить до столиці, залишиться на такому самому рівні, як наразі.

Він наголосив, що коли похолоднішає, підвищиться споживання електрики, проте не можна точно сказати, наскільки довшими можуть бути відключення. "Кожні 5-7 градусів зниження температури це в середньому плюс 10% споживання. Навантаження буде більше, і дефіцит потужності зростатиме", — зауважив Дмитро Сухарук.

Якщо "Укренерго" збільшуватиме можливість передачі електроенергії до Києва, то тривалість відключень збільшуватися не буде.

Нагадаємо, що внаслідок обстрілів російською армією об‘єктів критичної інфраструктури, які почалися 10 жовтня, почалися перебої в електропостачанні. Були пошкоджені об'єкти енергопостачання у восьми областях. Почалися віялові відключення електроенергії, а подекуди застосовувалися аварійні відключення, які продовжуються і сьогодні.

Аварійні відключення все-таки застосують у Києві та восьми областях