У Києві масово продають ресторани на територіях закритих ЖК: подробиці
Фото ілюстративне: "Комфорт-Таун"

У Києві стали частіше продавати ресторани, що знаходяться на територіях закритих житлових комплексів.

Про це пише Інформатор.

Причина — специфіка таких районів. У дворах дорогих ЖК не часто з’являються сторонні, водночас мешканці комплексів не відвідують одній й ті самі заклади щодня.

"Навіть авторські проєкти з цікавою концепцією змушені йти з ринку, якщо не забезпечують постійний приплив нових клієнтів або не встигають адаптуватися", — йдеться у матеріалі.

У тексті також наводять кілька прикладів оголошень з продажу закладів харчування на територіях закритих ЖК.

Зокрема, у Дарницькому районі продається сімейне гастро-кафе. Воно працює на території ЖК бізнес-класу 3 роки, має 68 посадкових місць, літню терасу, генератор, сформовану команду та маркетинг. Вартість — $155 тисяч, продається як діючий бізнес, із супроводом покупця впродовж пів року.

У комплексі "Автограф", що в Дніпровському районі, продають обладнане приміщення під кафе або піцерію. Площа — 52 кв. м, з технікою, меблями, системою відеоспостереження і санвузлами. Ціна складає $170 тисяч.

У Голосіївському районі, ЖК "Венеція", продають колишній ресторан грузинської кухні з трьома залами й технічним приміщенням. Обладнана кухня, генератор на 50 кВт, літня тераса. Загальна площа — 122 кв м, вартість — $17 тисяч.

У житловому комплексі "Французький Квартал" на Саперному Полі пропонують придбати заклад "Люся". Ресторан азійської кухні з посадкою, доставкою і впізнаваним брендом. Працює понад півтора року, продажна ціна — $70 тисяч. З повним комплектом техніки, обладнанням, меблями, документацією, маркетинговими активами і командою з 11 осіб.

Також у Києві вже почалась хвиля закриттів, а з кожних десяти нових закладів — лише два показують стабільний прибуток. Решта — балансує на межі, або йде з ринку протягом року.

Нагадаємо, ми також писали, що у Києві прогнозують масове закриття ресторанів через економічну кризу. Вже цієї осені та взимку можуть закритися сотні закладів громадського харчування. Серед причин: зниження відвідуваності, зростання цін та відтік персоналу за кордон після рішення уряду дозволити виїзд чоловікам віком 18-22 роки.

Заклади, що відкрилися в Києві у вересні