У Києві майже зникли усі горобці: куди поділись птахи і до чого це призведе

У Києві практично зникли горобці. Причина — косіння трави, вирубка дерев та "гламуризація" столичних парків

Про це інформують представники КЕКЦ.

Цього року лише у Києві кількість горобців знизилась на понад 50 разів. За словами київського еколога Володимира Борейко, це може призвести до екологічної катастрофи. Через зникнення міських птахів можуть загинути київські парки та сади.

Без цих птахів шкідники знищать парки та сади. Немає горобців, значить для каштанової молі, яка знищує дерева і кущі, — справжнє роздолля. Адже саме через неї на листі з'являються руді плями

Основні причини зникнення горобців у Києві:

  • Гламуризація київських парків — коли вирубуються старі дуплисті дерева, горобці не можуть знайти місце для гніздування;
  • Систематичний покіс трав — горобцям нема чим годувати новонароджених пташенят, через надмірну стрижку газонів майже зникли комахи.

Через косіння трави у Києві зникли горобці: що відомоЕкологи нагадали, що у 1950-х роках в Китаї спеціально знищували горобців, оскільки їх вважали одними з головних шкідників, які поїдали зерно. Люди збивали птахів палицями. Внаслідок цього розплодилися гусениці, які з'їли врожай. Від голоду загинуло близько 20 мільйонів китайців. 

Раніше ми писали, що на Київщині створили охоронні зони для захисту рідкісних птахів.

У парку “Наталка” вдруге за рік квітне магнолія: фото