У Києві досі забруднене повіртря через пил із Сахари: рекомендації для мешканціів столиці
Фото - УНІАН

2 квітня, у вівторок, у Києві досі спостерігається погіршення якості повітря через підвищення концентрації пилу із Сахари.

Про це повідомляє Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА.

Разом із хвилею тепла його занесло на територію України із Середземномор’я. Станом на 8 ранку міською системою моніторингу зафіксовано наступні показники.

Правий берег

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вулиця Турівська, 28 загальний індекс якості повітря — 76 (високий рівень забрудненості).

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вулиця Щусєва, 20 загальний індекс якості повітря — 78 (високий рівень забрудненості).

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою проспект Правди, 64-Г загальний індекс якості повітря — 76 (високий рівень забрудненості).

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою проспект Берестейський, 97 загальний індекс якості повітря — 77 (високий рівень забрудненості).

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вулиця Китаївська, 22 загальний індекс якості повітря — 70 (середній рівень забрудненості).

Лівий берег

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вулийя Харківське шосе, 7/1 загальний індекс якості повітря — 79 (високий рівень забрудненості).

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вулиця Архітектора Вербицького, 26 загальний індекс якості повітря — 79 (високий рівень забрудненості). Крім того, на стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря спостерігається перевищення гранично допустимої концентрації сірководню.

До поліпшення ситуації зі станом повітря киянам рекомендують:

  • уникати фізичних навантажень на відкритому повітрі;
  • закрити вікна;
  • пити багато води;
  • якщо є очищувач повітря, увімкнути його на максимум.

Нагадаємо, 1 квітня 2024 року у Києві 1 квітня різко погіршилась якість повітря. Ввечері майже в усіх районах столиці зафіксували високий рівень забрудненості.

Якість повітря в Україні може погіршитись через пил із Сахари: що відомо