У Києві біля проспекту Лобановського з'явився новий наземний перехід

У Солом'янському районі Києва біля проспекту Лобановського, 4А облаштували новий наземний пішохідний перехід. На його встановлення знадобилось усього 10 днів. 

Про це повідомив Павло Постоєнко в групі "Білий велосипед" у Facebook.

У Києві біля проспекту Лобановського з'явився новий наземний пішохідний перехідЗазначається, що відповідна ділянка дороги досить широка через заїзд до міжквартального проїзду та територію огородженої стоянки. Автомобілі не завжди пропускали пасажирів, бо не бачили їх за суцільним парканом. 

У Києві біля проспекту Лобановського з'явився новий наземний пішохідний перехід"Також лосі полюбляли кинути свої корита поперек проходу пішоходів", — йдеться у дописі.

Пан Постоєнко звернувся до Центру організації дорожнього руху для встановлення на цьому місці пішохідного переходу.

"Орієнтовно через 10 робочих днів мені приходить відповідь, що все зроблено. Перевірив — це дійсно так, знаки вже стояли, хоча трохи вже похилилися", — підкреслив Павло.

Ймовірно схема переходу була розроблена раніше, але дотепер її не реалізували у життя. Наразі залишилось нанести розмітку, щоб водії бачили не тільки знак, а й смуги на дорозі.

Нагадаємо, у 2023-2024 роках у п'яти районах столиці мають облаштувати до 40 світлофорних об’єктів, які дублюватимуть підземні переходи. 

Раніше ми  писали, що у вересні патрульна поліція Києва вдев'яте відмовилась погоджувати наземний перехід біля метро "Університет".

Наскільки наземні пішохідні переходи у Києві популярніші за підземні: експеримент від "ЛУН. Місто"