Поліція вдев'яте відмовилась погоджувати наземний перехід біля метро Університет

Патрульна поліція Києва знову відмовилась погоджувати проєкт створення наземного переходу біля метро "Університет". Це вже дев'ята відмова.

Про це повідомила начальниця відділу організації дорожнього руху Департаменту транспортної інфраструктури Дар'я Данилюк після проведення "Майстерні міста", пишуть "Пасажири Києва".

Як зазначили представники ЦОДР, поліція виставила нові зауваження до проєкту переходу на перехресті бульвару Тараса Шевченка з вулицею Пирогова, яких раніше не було.

"Для організації переходу на м.Університет поліція запропонувала розглянути пропозицію ліквідацію пішохідного переходу на вул. Леонтовича і залишати на вул. Пирогова чи забрати на Пирогова і залишати на Леонтовича", — йдеться у дописі спільноти.

Депутатка Київради Ксенія Семенова після розмови з представниками поліції підтвердила, що патрульні не хочуть облаштовувати наземний перехід біля станції метро "Університет".

Також поліція відмовляється погоджувати наземні переходи на перехресті вулиці Олекси Тихого та Вадима Гетьмана у Солом'янському районі та на перехресті вулиці Старобориспільській і Миколо Хвильового в Дарницькому районі.

"Тобто зауваження надають не для того, щоб їх виправляли, а для того, щоб переходи не погоджувати", — наголосили активісти.

Облаштування наземного переходу біля метро Університет: поліція знову відмовила

Раніше ми писали, що липні 2023 року гендиректор Київавтодору Олександр Федоренко заявив, що наземний перехід біля метро "Університет" з'явиться до кінця 2023 року. Тому серпні роботи з облаштування переходу, який дублюватиме підземний перехід, почали без погодження патрульної поліції. Проте згодом роботи зупинили.

На Севастопольській площі ремонтують підземний перехід