У кампусі університету Шевченка встановлять спеціальні хатинки для кажанів: деталі
Фото ілюстративне

У кампусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка встановлять кажанятники — спеціальні хатинки для кажанів.

Про це повідомили на сторінці освітнього дослідницького центру “Центр сталих рішень Greenlabsknu”.У кампусі університету Шевченка встановлять спеціальні хатинки для кажанів: деталіІніціатива спрямована на збереження популяції та оселищ кажанів. Це єдині літаючі ссавці, більшість видів яких занесено до Червоної книги України.

У кампусі університету є такі види кажанів: вечірниця дозірна (Nyctalus noctula), нетопир пігмей (Pipistrellus pygmaeus), нетопир лісовий (Pipistrellus nathusii) та деякі інші. У кампусі університету Шевченка встановлять спеціальні хатинки для кажанів: деталіУ кампусі університету Шевченка встановлять спеціальні хатинки для кажанів: деталіУ кампусі університету Шевченка встановлять спеціальні хатинки для кажанів: деталіДерев’яні конструкції встановлять на деревах поблизу корпусу географічного факультету. Це допоможе зберегти популяції кажанів та підвищити обізнаність суспільства, зокрема студентства, про важливість кажанів та про те, як можна їм допомогти.

Встановлення кажанятників запланували на 17 червня о 13:00, збір всіх бажаючих доєднатися — біля головного входу географічного факультету КНУ о 12:50. 

“Наш Київ” також писав, що 15 червня у Добропарку на Київщині розпочався сезон лаванди.

Капібара Тоха із КиївЗоо після лікування вийшов у літній вольєр: фото