У Дубаї відкрився перший ресторан сучасної української кухні YOY. Заклад знаходиться на Palm Jumeirah, The Pointe.
Про це повідомляється на сторінці закладу в Instagram.
Засновники закладу — Георгій Піонов і Павло Мороз, представники київської компанії Moderza Group.
Метою створення ресторану було прагнення познайомити місцевих мешканців із сучасною Україною та її смаками, вразити гостинністю й атмосферою. Форму для YOY ресторану створив відомий дизайнер Юрій Жуйков. Вона оздоблена вишивкою, де кожен візерунок зроблений вручну.
Інтер’єр закладу сучасний, але створений з повагою до українських традицій. Його розробив український дизайнер Володимир Непийвода. Ви побачите косівську розписну кераміку, глиняні вироби із Закарпаття, піч, яку оздобили 4000 кахлями, котрі створила народна художниця України Оксана Чепурна, а у центрі ресторану стоїть 13-метровий дерев’яний стіл.
Гостям пропонують борщ із печі, банош з каштанами, галушки з аспарагусом та трюфельною сметаною, вареники з вишнею, бринзу з варенням ялини. Серед напоїв можна скуштувати різні українські традиційні наливки: хріновуха, вишнівка з кавою, перцівка, наливка з копченою грушею, витриманою в дубі.
Інгредієнти для страв привозять безпосередньо з України.
Раніше ми писали, що у Токіо відкрили ресторан української кухні, який називається "Смачного".