У Департаменті охорони культурної спадщини новий керівник: кого обрали
Фото: Дмитро Перов

Директоркою Департаменту охорони культурної спадщини КМДА обрали юристку Марину Соловйову.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив активіст та пам'яткоохоронець Дмитро Перов, який раніше претендував на цю посаду.

За його словами, Соловйова більш досвідчений фахівець для керівництва ДОКС. Крім того, вона має успішний досвід пам’яткоохоронної боротьби за Пейзажну алею і Гостиний двір. На посаді вона структуруватиме критерії щодо захисту будівель старше 100 років та надання їм додаткового захисту.

"Пані Марина розділяє мої погляди щодо того, що історичні будівлі є цінними і потребують захисту. У планах — структурувати критерії щодо захисту будівель старше 100 років та надати їм додатковий захист. Марині довіряю, сподіваюсь на ефективну співпрацю", — прокоментував активіст.

Водночас Дмитру Перову запропонували посаду першого заступника нової очільниці Департаменту. У цьому статусі він реалізовуватиме міську Стратегію збереження культурної спадщини й зможе на законному рівні вносити історичні будівлі Києва до переліку об’єктів культурної спадщини, а також матиме повноваження контролювати дотримання пам’яткоохоронного законодавства.

Нагадаємо, раніше кияни просили Кличка призначити Перова очільником Департаменту охорони культурної спадщини.