Кличко розгляне призначення активіста Перова очільником Департаменту охорони культурної спадщини

Петиція про призначення пам’яткоохоронця Дмитра Перова керівником Департаменту охорони культурної спадщини КМДА набрала необхідну кількість голосів.

Про це активіст повідомив на своїй сторінці у Facebook, прикріпивши до посту світлину з Кличком, який тепер має розглянути петицію.

Активіст Дмитро Перов, якого просять назначити керівником Департаменту охорони культурної спадщини КМДА, поруч з мером Києва Віталієм Кличком

У зверненні, зареєстрованому Свєтославою Милорадович, йдеться про досягнення Дмитра Перова, як пам’яткоохоронця, про його боротьбу за пам’ятки архітектури, серед яких "Квіти України", "Садиба Дмитрієва", "Будинок Саксаганського", "Дача Брадтмана" тощо.

"У 2022 році Перову з командою ентузіастів вдалося віднайти Київську Атлантиду - старовинні печерні ходи на схилах Вознесенського узвозу. Видання The Guardian тоді назвало цю знахідку однією з найінтригуючих відкриттів року", — йдеться в тексті звернення.

Авторка петиції, як і ще понад 6 тисяч киян, які її підписали, вважають, що Дмитро Перов — ідеальна кандидатура для вакантного після скандалу місця очільника Департаменту охорони культурної спадщини, оскільки активіст "на практиці знає, що таке захищати культурний спадок Києва".

Сам же Дмитро Перов, закликаючи проголосувати за петицію, вже встиг анонсувати майбутні ініціативи в якості глави ДОКС. Так, за словами активіста, якщо його призначать, у Києві з’являться:

  • Міська програма зі збереження мозаїк;
  • Таблички з історичною довідкою на кожній пам’ятці;
  • Нові пам’ятки, адже Перов пообіцяв надати відповідний статус всім будинкам, старше 100 років.

Нагадаємо, раніше Дмитра Перова також пропонували призначити новим міністром культури.

Чиновника КМДА, який був біля закладу в комендантську годину, звільнено