З'явилася петиція про призначення міністром культури київського активіста

На сайті Кабінету міністрів Україні з'явилась петиція щодо призначення київського активіста Дмитра Перова на посаду міністра культури.

В тексті петиції вказано, що при Олександрі Ткаченко сфера охорони та збереження культурної спадщини перебула в режимі стагнації, а Дмитро Перов — громадський активіст, який бореться за збереження культурних надбань системно.

Автор петиції, Ситник Даніїл стверджує, що Дмитро долучався до захисту "Садиби Барбана", "Квітів України", "Садиби Дмитрієва", "Будинку Зеленських", а кожні вихідні з друзями відновлює фасади памʼяток у столиці.

Він наголошує, що Перов зможе стати гідним фахівцем на посаді Міністра культури та інформаційної політики України. 

До речі, раніше депутатка Київради Ксенія Семенова зазначала, що Перов не тільки активіст, а й "юрист, правозахисник, людина з досвідом захисту інтересів громади та з командою експертів з питань охорони культурної спадщини".

Нагадаємо, що 20 липня Олександр Ткаченко написав заяву про відставку з посади міністра культури "через хвилю непорозуміння щодо культури під час війни", але  напередодні президент у своєму вечірньому зверненні запропонував Шмигалю звільнити його.

Комітет ВР не підтримав відставку міністра культури Ткаченка