У Чорнобильській зоні незаконно зрубали вікові дерева на 120 млн грн: що відомо
Фото з відкритих джерел

На Київщині у зоні відчуження ЧАЕС під виглядом "санітарної рубки" незаконно зрубали сотні вікових дерев. Сума збитків державі становить 264 мільйонів гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Північного офісу Держаудитслужби.

На території 29,4 га Державного спеціалізованого підприємства "Північна Пуща" протягом деякого часу проводили суцільні рубки сосен. За словами аудиторів, перед початком робіт необхідно було проводити експертизу можливих наслідків для екосистеми. Проте зрізання деревини відбувалось без застосування процедури оцінки впливу на довкілля, а це порушення чинного законодавства.

Крім того, через неефективне управління більшість активів "Північної Пущі" були списані або втрачені, укладання невигідних контрактів призвело до багатомільйонних збитків. Наразі підприємство по декілька місяців не виплачує заробітну платню працівникам, але керівництво отримує надбавки.

Загальна сума збитків та порушень, виявлених аудиторами під час перевірки фінансової діяльності "Північної Пущі", сягає 264 мільйонів гривень. Усі матеріали передадуть до правоохоронних органів для подальшого розслідування.

Раніше ми писали, що у Києві на Оболонському острові зрубали 200 вікових дерев та знищили майже 1000 кущів. 

В Україні розробили геопортал Чорнобильського біосферного заповідника: що відомо