У четвер пройде марафон проти містобудівного закону: як долучитися

7 вересня з 11:00 до 13:30 пройде всеукраїнський марафон "Україна проти 5655".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Національна спілка архітекторів України, яка є однією з організаторів події.

Крім НСАУ, проведення марафону підтримали Асоціація міст України, громадська організація "Чесно" за участі архітекторів, громадськості та представників місцевого самоврядування. Мета заходу — достукатися до президента, аби той ветував законопроєкт про містобудування.

У четвер, 7 вересня 2023, пройде всеукраїнський марафон "Україна проти 5655": активісти закликають ветувати законопроєкт про містобудування.

На марафоні детально обговорять недоліки проєкту Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності". Зокрема серед важливих проблем називають:

  • появу приватних контролерів для забудовників;
  • "амністію" для будівель, що були зведені без дозвільних документів;
  • обмеження щодо авторського нагляду архітекторів тощо.

У Національній спілці архітекторів закликають долучатися до марафону галузевих експертів, журналістів і небайдужих громадян з різних міст України. Для цього необхідно зареєструватися за посиланням. Про місце події та як можна буде долучитися онлайн обіцяють повідомити пізніше.

Нагадаємо, ще в грудні петиція про ветування закону про містобудування набрала необхідну кількість голосів за два дні.