Тимчасові модульні хатинки встановлюватимуть у Бучі
Фото: hmarochos.kiev.ua

У Бучі будуть встановлювати тимчасове помешкання для людей, які втратили дім. Еко-будиночки створюватимуть із переробленої вторинної сировини та оснащуватимуть сонячними панелями. Який вигляд матимуть тимчасові будинки для людей, які втратили дім у Бучі, розповіли у Бучанській міській раді

Експериментальні хатинки планують розміщувати на обійстях, зруйнованих внаслідок ворожих обстрілів та бомбардувань. Зокрема, у компанії-виробника вже є замовлення від людей, чиї оселі непридатні для проживання, але вони хочуть продовжувати життя на своїх ділянках, в окремих помешканнях. 

Збирати будиночки будуть за два тижні, а в майбутньому — удвічі швидше. Базою стане морський контейнер. На його даху додатково встановлюватимуть сонячні панелі, які забезпечуватимуть потреби мешканців будиночка в електроенергії за умови, що на земельній ділянці немає світла. Будинок утеплюватимуть піною, він буде повністю герметичний.

Всередині буде облаштований невеличкий коридор із шафами. Ліворуч від входу — окремий санвузол з бойлером, туалетом, рукомийником, окремою душовою кабіною та сушаркою для рушників. Трохи далі — невеличка кухня, стіл та двоповерхові ліжка. Із техніки буде пральна машинка, холодильник, плита, витяжка та кондиціонер. 

Очікується, що в будинку зможуть жити до 4 осіб — площа для проживання становитиме 14 квадратних метрів. 

 
Експериментальний проект тимчасового житла

Екологічна, зручна, експериментальна «Хатинка» Таке тимчасове помешкання за підтримки інвесторів може збиратися за два тижні ( у подальшому вдвічі швидше) і розміщуватися на обійстях, які зруйновані та не підлягають відновленню. 14 квадратних метрів для проживання до 4 осіб із переробленої вторинної сировини та сонячними панелями. Всі зручності для проживання,- перевага суттєва. Микита Іванов , президент благодійного фонду «Хатинка» проведе міні екскурсію тимчасовим помешканням. Запрошуємо інвесторів, які готові підтримати проект і тих, хто втратив власне житло! Сильні і непереможні разом!

Posted by Бучанська міська рада. Офіційна сторінка on Wednesday, June 8, 2022

Раніше ми розповідали, що у Бородянці відкрили перше модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб на Київщині. У ньому можуть проживати 352 людини.

Спротив російській окупації, день 106