У Бородянці відкрили перше модульне містечко для ВПО
Фото: minregion.gov.ua

У середу, 1 червня, у смт Бородянка відкрили перше модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб на Київщині. У ньому можуть проживати 352 людини, розповів міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов

У модульних будинках проживають жінки, діти та люди літнього віку, які після окупації залишилися без даху над головою. Утім у Мінрегіоні зазначають: таке рішення є тимчасовим. Наразі відомство розробляє напрацьовує середньострокові та довгострокові варіанти вирішення житлових потреб та відновлення пошкодженого житлового фонду на звільнених від окупантів територіях. 

Так, лише у Бородянці частково або повністю зруйновані 552 приватних будинки та 24 багатоквартирні будинки, 2 шволи та всі адміністративні будівлі. 

Який вигляд має перше модульне містечко у Бородянці?

Модульне містечко у смт Бородянка на Київщині складається із 4 блоків по 40 модулів кожен. Тут облаштували житлові та санітарні модулі (душ/туалет), пральні, столові, ігрові та адміністративні модулі. Усі приміщення мають освітлення, опалення та повністю мебльовані. 

Саме містечко, як і ті, що встановлені у Львові, Україні безкоштовно передав уряд Польщі. Як зазначив Олексій Чернишов, конструкції повністю відповідають вимогам та особливостям клімату і є комфортними для тимчасового розміщення громадян у будь-яку пору року. 

"Наступні містечка заплановано встановити у Бучі, Макарові, Іванкові та Гостомелі Київської області, а також у передмісті Чернігова", — додав він.

Раніше ми розповідали, що у Бородянці відкриють тимчасове модульне містечко для жителів, які внаслідок російської агресії втратили житло. У другій половині травня такі самі модульні будиночки привезли із Польщі до Бучі. Вже 22 травня у Бородянці почали монтувати модульні будинки для ВПО. Згодом стало відомо, який вигляд мають ці модульні будинки зсередини

Спротив російській окупації, день 98