модульні будинки в Бородянці
Фото: скріншот

У Бородянці почали монтувати модульні будинки для тих, хто втратив житло через повномасштабне російське військове вторгнення в Україну. Модульні будинки були отримані як гуманітарна допомога з Польщі.

Про це розповів голова Бучанської районної військової адміністрації Микола Ляшенко.

"В якості гуманітарної допомоги уряд Польщі передав нам сучасні модульні комплекси для тимчасового проживання. Саме зараз здійснюється монтаж та підведення необхідних комунікацій дол 4 модулів по 22 кімнати в кожному", — розповів він.

За словами Ляшенка, у кожному з модульних будинків є житлові приміщення, дитячі кімнати, санвузли та кухні. Також голова Бучанської РВА зазначив, що Буча, Ірпінь, Гостомель, Немішаєве, Макарів також потребують забезпечення їх мешканців тимчасовим житлом.

 

⚡ Повномасштабним вторгненням російські військові не лише б’ють в будівлі та людей, а й намагаються позбавити українців власного бачення майбутнього.Але ми відновимо наші міста і села. 🇵🇱 За допомогою уряду Польщі, в сел. Бородянка Бучанського району вже монтують тимчасові модульні будинки для тих, хто втратив житло. 🏗Шляхи відновлення країн у повоєнний період були різними, пріоритети визначалися потребами та особливостями конкретних міст. Нині, формуючи план відбудови України, важливо враховувати економічні, геополітичні, соціальні, культурні особливості держави та вимоги сучасної урбаністики. Недостатньо відновити пошкоджене — маємо нагоду переосмислити свій простір. Проаналізувавши напрацювання інших країн, поради урбаністів та архітекторів, нові підходи до проєктування міст і воєнний досвід, ми зможемо побудувати наші простори безпечними, функціональними, інклюзивними та привабливими, якщо оберемо вдалу стратегію та грамотно освоїмо інвестиції. 🤝 Сподіваюсь, що й надалі будемо плідно співпрацювати з європейськими країнами задля відбудови України. Слава Україні!🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Posted by Микола Ляшенко on Saturday, May 21, 2022
Під Києвом побудують пілотне модульне містечко для переселенців від Balbek Bureau