У бібліотеці КПІ з'явиться перше в Україні інноваційне укриття

Перше інноваційне укриття в Україні з'явиться на базі Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського. Про це повідомили на сайті МОН.

У бібліотеці КПІ з'явиться перше в Україні інноваційне укриттяУ приміщенні бібліотеки Національного технічного університету компанія "CLUST" реалізує проєкт Smart Shelter CLUST Space — розумний мультифункціональний простір, в якому комфортно навчатись за будь-яких обставин.

У бібліотеці КПІ з'явиться перше в Україні інноваційне укриттяНаявне бомбосховище перетворять на інноваційний освітній хаб з робочою зоною для навчання, зоною відпочинку, коворкінгом, кухнею, переговорними кімнатами, туалетами та душовими кабінами.

Мета проєкту – реорганізувати наявні укриття та перетворити їх на безпечні інноваційні освітні хаби, які працюватимуть на постійній основі та гуртуватимуть творчу молодь як під час небезпеки, так і в мирні часи.

Зазначається, що вже створена робоча група, до якої увійшли співробітники компанії "CLUST", студенти та керівники КПІ, а також представники державних установ. 

Над візуалізацією Smart Shelter CLUST Space працюватимуть професіонали Peker&Partners та студенти КНУБА.

Наразі команда шукає партнерів для масштабізації проєкту по всій Україні.

Раніше ми писали, що в Києві, у рамках фестивалю інноваційних проєктів Sikorsky Challenge 2022, переможцем визнали проєкт команди КПІ імені Сікорського "Акустотермометр". Це інноваційний апарат для ранньої діагностики хвороб.

Вийшов короткометражний фільм "День Неостанній", знятий студентами КПІ