У бібліотеці КПІ в Києві відкрили укриття-коворкінг
Фото - скрін з відео Тимура Ткаченка

У бібліотеці КПІ сьогодні, 25 січня, відкрили смарт шелтер для студентів від команди "CLUST". Безпековий простір більше схожий на коворкінг чи технологічний хаб.

Про це розповів на своїй Facebook-сторінці заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко.

В укритті можна навчатись, проводити зустрічі та лекції у групах, організовувати конференції та головне — бути у безпеці під час загрози.

Простір облаштували у приміщенні старого архіву центральної бібліотеки КПІ за принципом безбер’єрності. Тут є вся інфраструктура для тривалого перебування в укритті: кімнати для відпочинку, кафетерій, вбиральні та душові. 

У бібліотеці КПІ в Києві відкрили укриття-коворкінг

"Щоразу, коли бачу подібні рішення у навчальних закладах дуже радію, адже це значить, що студенти та школярі можуть здобувати якісну освіту попри обстріли та повітряні тривоги. Круто, що такі укриття точно матимуть попит і після війни. Впевнений, що весь світ ставитиме нашу країну у приклад за такі технологічні безпекові ініціативи", — зазначив Тимур Ткаченко.

У бібліотеці КПІ в Києві відкрили укриття-коворкінг

Нагадаємо, ми вже писали про те, що перше інноваційне укриття в Україні з'явиться на базі Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського.  

До робочої групи увійшли співробітники компанії "CLUST", студенти та керівники КПІ, а також представники державних установ. 

У бібліотеці КПІ в Києві відкрили укриття-коворкінг

У КПІ розробляють наносупутник за 5,2 млн грн: для чого він потрібен