ТОП-5 найсмачніших міст світу за версією Big 7 Travel
enjoytravel

Big 7 Travel склав рейтинг 50 міст із найкращою кухнею, враховуючи доступність, різноманітність та унікальні страви.

До списку увійшли кулінарні столиці, які вражають гастрономічними шедеврами.

Ось п’ять найкращих:

  • Ліма (Перу):

Що скуштувати: севіче, пан кон чічаррон, антікучос де корасон.

У ресторанах Ліми домінує ф’южн-кухня: ніккей (японсько-перуанська) та чіфас (китайсько-перуанська). Обов’язково спробуйте севіче – мариновану сиру рибу у цитрусових соках.

  • Ґазіантеп (Туреччина)

Що скуштувати: Алі Назік-кебаб, кушлеме, катмер, суп бейран.

Місто славиться понад 500 кулінарними шедеврами, зокрема баклавою та стравами з баклажанів. Для глибшого знайомства із кухнею відвідайте Кулінарний музей Еміне Гьогюш.

  • Сан-Себастьян (Іспанія)

Що скуштувати: пінчо, павукоподібний краб, сир Ідіасабаль.

Сан-Себастьян відомий пінчо-барами в районі Парте В’єха, а також ресторанами з зірками Мішлен, де подають баскські чизкейки та свіжі морепродукти.

  • Хюе (В’єтнам)

Що скуштувати: бун бо хюе, бань бео, нем луі.

Королівська кухня Хюе пропонує близько 700 унікальних страв. Місто було столицею останньої в’єтнамської династії, що вплинуло на його гастрономічну культуру.

  • Неаполь (Італія)

Що скуштувати: піца неаполітанська, спагеті алле вонголе, піца фрітта.

Неаполь – батьківщина піци, а також страв, як-от спагеті агліо е оліо, фріттатіна ді паста та куппо ді пеше (конус зі смажених морепродуктів).

Нагадаємо, у 2024 році в Києві закрилося понад 120 ресторанів та кафе. 

"Оселедець під шубою": неочікувана історія та несподівані рецепти