Big 7 Travel склав рейтинг 50 міст із найкращою кухнею, враховуючи доступність, різноманітність та унікальні страви.
До списку увійшли кулінарні столиці, які вражають гастрономічними шедеврами.
Ось п’ять найкращих:
- Ліма (Перу):
Що скуштувати: севіче, пан кон чічаррон, антікучос де корасон.
У ресторанах Ліми домінує ф’южн-кухня: ніккей (японсько-перуанська) та чіфас (китайсько-перуанська). Обов’язково спробуйте севіче – мариновану сиру рибу у цитрусових соках.
- Ґазіантеп (Туреччина)
Що скуштувати: Алі Назік-кебаб, кушлеме, катмер, суп бейран.
Місто славиться понад 500 кулінарними шедеврами, зокрема баклавою та стравами з баклажанів. Для глибшого знайомства із кухнею відвідайте Кулінарний музей Еміне Гьогюш.
- Сан-Себастьян (Іспанія)
Що скуштувати: пінчо, павукоподібний краб, сир Ідіасабаль.
Сан-Себастьян відомий пінчо-барами в районі Парте В’єха, а також ресторанами з зірками Мішлен, де подають баскські чизкейки та свіжі морепродукти.
- Хюе (В’єтнам)
Що скуштувати: бун бо хюе, бань бео, нем луі.
Королівська кухня Хюе пропонує близько 700 унікальних страв. Місто було столицею останньої в’єтнамської династії, що вплинуло на його гастрономічну культуру.
- Неаполь (Італія)
Що скуштувати: піца неаполітанська, спагеті алле вонголе, піца фрітта.
Неаполь – батьківщина піци, а також страв, як-от спагеті агліо е оліо, фріттатіна ді паста та куппо ді пеше (конус зі смажених морепродуктів).
Нагадаємо, у 2024 році в Києві закрилося понад 120 ресторанів та кафе.