Дарʼюя Коломієць
Фото: facebook.com/ArthouseTraffic

Журнал Time включив українську діджейку Дар'ю Коломієць до свого щорічного списку Next Generation Leaders ("Лідери нового покоління").

До Next Generation Leaders кожного року входять культурні діячі, активісти, підприємці та дослідники з різних країн, які допомагають змінити світ на краще. Серед них — як зірки рівня Тімоті Шаламе або Дуа Ліпа, так і значно менш відомі люди.

Як розповідає Time, до повномасштабного російського вторгнення Дар'я Коломієць довгий час працювала на телебаченні, а потім почала займатися музикою та стала діджейкою. Також вона розробляла музичний додаток MusiCures. 

На війні Дар'я знайшла своє нове покликання і вирішила присвятити MusiCures українській музиці. Вона збирає народні пісні та мелодії, а потім поєднує їх із сучасною електронною музикою. Також артистка почала записувати голосові нотатки, які перетворилися на подкаст "Щоденник війни" про те, як змінилося життя українців через війни. З березня вона зібрала більш як 40 історій людей про їхній досвід життя під час війни.

"Я хочу, щоб ці історії слухали в усьому світі. Коли відчуваєш такий сильний біль, дуже важливо, аби хтось вислухав твою історію", — каже Коломієць.

Раніше, у травні, до списку Next Generation Leaders потрапила головна редакторка англомовного видання Kyiv Independent Ольга Руденко. Вона очолила новостворену редакцію Kyiv Independent медіа після того, як його попередник, Kyiv Post був закритий восени минулого року.

Руденко розповіла Time, що у виданні знали про наближення війни та готувалися до неї. Коли почалось повномасштабне вторгнення росії, Kyiv Independent став чи не головним та одним з найнадійніших англомовних видань, що розповідають про війну. Сама Руденко ніколи не очікувала, що зможе досягнути такого успіху. Вона каже, що коли їй було 14-15 років, то неможливо було уявити, що вона виросте людиною, здатною чимось керувати. Кар'єру у журналістиці вона розпочала з лайфстайлу у рідному Дніпрі, а потім переїхала до Києва та влаштувалася у Kyiv Post, де пропрацювала близько десяти років.

За 14 місяців до повномасштабної війни видання перезапустилося як Kyiv Independent вже під керівництвом Руденко.

"Було просто сильне відчуття: нам потрібно досягти успіху, тому що, якщо ми цього не зробимо, то переможуть погані хлопці. Було відчуття, що ми захищаємо суть журналістики", — каже вона.

Нагадаємо, соціологічна група "Рейтинг" провела визначила, кого вважають найвидатнішим українцем за всю історію існування нашої нації.

Одразу троє українців увійшли до престижного списку TIME100 Next