New York Times відкриє бюро у Києві
Фото: Stéphan Valentin / Unsplash

Видання The New York Times відкриває київський відділ. Його очолить колишній журналіст московського бюро Ендрю Крамер.

Про це керівництво NYT повідомило на своєму сайті

"Немає нікого, хто б краще керував The Times, адже ми створили бюро у Києві, щоб продовжувати висвітлювати війну, яка перевернула життя мільйонів українців і відлунила далеко за межами країни", — йдеться у заяву. 

Як відомо, Ендрю Крамер розпочав роботу у The New York Times з посади кореспондента Business Day у 2005 році. Далі він працював у міжнародному відділі й упродовж багатьох років був основним репортером, який висвітлював події в Україні зі свого місця у московському бюро. У 2014 році, коли почалися бойові дії на сході України, Крамер був оперативним військовим кореспондентом. 

У 2016 році Ендрю Крамер розділив Пулітцерівську премію за новаторську серію матеріалів NYT про російське втручання у президентську кампанію. Зокрема, саме він знайшов записи у бухгалтерській книзі, які фіксували таємний платіж у розмірі 12 мільйонів доларів Полу Манафорту, тодішньому керівнику кампанії Трампа, від політичної партії Віктора Януковича. 

Раніше ми повідомляли, що газета The Washington Post також планує відкрити українське бюро. Його очолить Ізабель Харшудян, яка співпрацює з виданням з 2014 року і протягом двох років працювала у московському представництві. Починаючи з січня вона висвітлює події в Києві.

Українські журналісти отримали Пулітцерівську премію