Телепроєкти про Бучу отримали "Еммі": в командах переможців працюють українці
Фото: Dmytro Larin

Новинний сюжет та документальний фільм про Бучу отримали "Еммі" в галузі новин та документалістики.

Про це йдеться на сайті премії News and Documentary Emmy Award.

У міжнародних командах, що здобули перемогу в номінаціях "Найкраща новинна програма" та "Видатний сценарій", працюють українці.

Зокрема мова йде про програму "Битва за Бучу та Ірпінь" (The Battle For Bucha & Irpin) британського каналу Sky News та документальний фільм "Загублені душі Бучі" (The Lost Souls of Bucha).

"Битва за Бучу та Ірпінь"

Випуск новин The Battle For Bucha & Irpin, який отримав "Еммі" за "Найкращу новинну програму", почав виходити на Sky News з 5 березня 2022. Саме тоді тривали жорстокі бої з окупантами за ці міста Київщини й журналісти висвітлювали ці події.

Продюсером каналу працює український режисер, номінований на Оскар, Азад Сафаров.

"Нас обрали з поміж 2600 заявок медіа з усього світу і 4 номінантів-фіналістів. Колись після Перемоги розкажу вам багато про те, через що проходять журналісти і вся команда ЗМІ, щоб розповісти світу правду про злочини росіян в Україні", — розповів режисер.

"Загублені душі Бучі"

Документальний фільм CBS The Lost Souls of Bucha, який отримав нагороду за найкращий сценарій, розповідає про злочини росії в Бучі. У стрічці йдеться про масову могилу під місцевою церквою.

"Це про тих, чиї тіла там знайшли мертвими, про тих, хто їх любив і досі любить. А також про тих, хто повертав гідність вбитим… Уся наша робота — служіння. Герої — ті, які відкривали своє скалічене серце, аби світ знав правду", — прокоментувала нагороду українка Софія Кочмар-Тимошенко, яка була field-продюсеркою у фільмі 60 minutes CBS news.

Нагадаємо, раніше режисерка з Києва отримала нагороду на Міжнародному кінофестивалі в Локарно.