З 8 по 14 березня в Україні святкують найсмачніший тиждень — Масницю або Колодій. 7 днів, коли можна куштувати млинці та вареники стільки, скільки хочеться.
Порадувати близьких та відтворити традиції частування дуже легко і зараз. Разом з фуд-брендом «Молоко від Фермера» весь тиждень можна смакувати млинцями. Солоними з куркою та грибами або ж шпинатними з сиром сулугуні та морквою та солодкими з сиром та курагою або з яблуком та корицею. А також варениками власного виробництва — з сиром або з вишнею.
![](https://api.nashkiev.ua/img-srv/image/width=860,quality=85/media-storage/03_2021/69887c9a8e2c3b7c.jpg)
Колодієм у центральних областях нашої країни та на Лівобережжі називали довгоочікуваний тиждень перед початком Великого посту. У раціоні переживали молочні продукти, частували варениками з сиром та сметаною, а молодиків та молодиць — варениками з вишнями, щоб життя було солодке, щоб було з ким любитися, а після Великодня одружитися.
![](https://api.nashkiev.ua/img-srv/image/width=860,quality=85/media-storage/03_2021/e4c4cf88dd6b5818.jpg)
Масниця або ж Масляна — назва свята, що вживалася переважно у північних областях нашої країни та Слобожанщині. Тиждень частувань солодкими та солоними млинцями, великих гулянь, вечорниць та розваг.
Смаколики шукайте у найближчому до вас магазині фуд-бренду «Молоко від Фермера».