DocudaysUA
Фото: facebook.com/DocudaysUA

Організатори Docudays UA оголосили дату проведення свого ювілейного фестивалю документального кіно про права людини. Він проходитиме з 2 по 8 червня 2023 року.

У Docudays UA кажуть, що минулого року вони осмислювали ту ситуацію, у якій українці опинились через повномасштабне російське вторгнення, а цьогоріч візьмуть курс на перспективи майбутнього. 

"Останній рік був украй важким випробуванням. Робити фестиваль довелося в умовах, коли ми втрачали дорогих нашому серцю людей, високопрофесійних і відданих справі колег та колежанок, з якими пройшли вогонь і воду, особливих друзів та подруг фестивалю, які захищали Україну і яких більше немає з нами. Як би складно не було, ми рухаємося далі", — каже програмна директорка Docudays UA Вікторія Лещенко.

Раніше фестиваль традиційно проходив у березні, але тепер його вирішили провести у червні. На цьогорічному Docudays UA говоритимуть про майбутнє та спільну візію, про міста та відбудову, а також про майбутню перемогу.

Програма фестивалю збереже своє різноманіття: будуть проводитись кінопокази, заходи RIGHTS NOW! та DOCU/СИНТЕЗ, також заплановані події індустрії та проєкту "Архів війни", який започаткували торік.

"Ми залишаємося на улюбленому Подолі та, як завжди, з хвилюванням чекатимемо нашої зустрічі, цього разу — у теплих променях початку літа", — кажуть організатори.

Нагадаємо, український короткометражний фільм It’s a Date увійшов до конкурсної програми кінофестивалю Berlinale. Ця стрічка передає емоції надзвичайного стану, спричиненого війною

Docudays UA відкрив доступ до п'яти українських фільмів: де дивитися