Docudays запустив Архів війни з базою даних про злочини росіян
Фото: DmytryiOzhhikhiin / Depositphotos

Команда фестивалю Docudays запустила "Архів війни" — платформу з інформацією про злочини російських військових в Україні, відеодоказами та аудіосвідченнями воєнного часу. 

База даних про злочини росіян створена таким чином, аби зібрані матеріали могли бути використані як докази у Міжнародному кримінальному суді. Зокрема, проєкт має сертифікацію безпеки від несанкціонованого доступу, а також декілька резервниз копій поза межами України. 

Водночас, долучитися о ініціативи може кожен. Додати свої відео та аудіо до бази даних можна на сайті проєкту у розділі "Надіслати матеріали". Це можна зробити через форму на сайті, Telegram-бот або через повідомлення на електронну пошту. Авторам надісланих матеріалів гарантують повну конфіденційність. 

Отримані відео- та аудіосвідчення команда Docudays верифікує, систематизує та формує із них каталог з можливістю миттєвого пошуку за описом, локацією чи датою. 

"Ми збираємо матеріали, які висвітлюють ваше життя й побут під час війни, опір цивільного населення агресору, евакуацію чи досвід перебування у бомбосховищах, руйнування, насилля та інші злочини, здійснені російською армією на території України. А також інші фрагменти, відзняті під час війни, які видаються вам важливими", — йдеться в описі проєкту. 

Раніше ми повідомляли, що Docudays розпочав збір матеріалів для "Архіву війни"