Docudays збирає матеріали для Архіву війни

Громадська організація Docudays UA запускає новий проєкт під назвою "Архів війни". Долучитися до його створення може кожен охочий. Про це розповіли на сайті Docudays

Для створення "Архіву війни" команда проєкту збирає відео- та аудіоматеріали про: 

  • життя та побут під час війни;
  • супротив мирного населення агресору;
  • евакуацію, перебування у бомбосховищах;
  • руйнування майна, насилля та інші злочини армії рф на території України;
  • будь-які інші матеріали, відзняті під час війни, які вважаються вам важливими.

Надіслати відзняті чи записані матеріали можна спеціальному Telegram-боту проекта. Під час завантаження відео команда Docudays UA просить зазначати джерело та автора. Усім авторам гарантують анонімність. 

Що далі робитимуть із отриманими матеріалами? 

В Docudays UA зазначають, що проєкт "Архів війни" має стати інструментом протидії війні проти України в інформаційному, мистецькому та правовому просторі. Тож після модерації та координації щ архівом працюватимуть юристи та правозахисники, дослідники, журналісти, митці та мисткині. 

У середині березня Docudays планували створити проєкт "Енциклопедія війни", але з того часу команда отримала відеосвідчення тривалістю понад 19 годин, а також знайшла партнерів серед правозахисних організацій, які на основі відео готують позови проти воєнних злочинців рф. Тож ініціатива "Енциклопедія війни" змінила масштаб та назву на "Архів війни". 

Спротив російській окупації, день 85