Стан Поштової площі потребує перевірки: чи існує загроза деформації тунелю метро

Стан конструкцій та комунікацій на Поштовій площі у Києві потребує перевірки, адже існує загроза деформацію тунелів метрополітену.

На цьому наголосили члени Тимчасової спеціальної комісії ВР з питань моніторингу та оцінки ефективності діяльності органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади, пише "Укрінформ".

Експерти, які були присутні на засіданні ТСК, зазначили, що конструкції на Поштовій площі перебувають у критичному стані. Підняття рівня підземних вод, просідання ґрунту та тріщини у конструкціях тунелю метро загрожують безпеці людей, яки проходять або проїжджають площею. Крім того, під загрозою знаходяться й археологічні знахідки.

"Якщо не зробити дренаж, то станеться деформація тунелів, до того ж поточну ситуацію ускладнює високий рівень ґрунтових вод та хаотична забудова, через яку відбувається просідання ґрунту", — наголосила депутатка Ганна Бондар

Депутат Олександр Аліксійчук підкреслив, що затягування рішень може призвести до катастрофи на Поштовій площі. Проте заступник міського голови та секретар Київради Володимир Бондаренко повідомив, що волога в тунелях не означає закриття станцій. 

Остаточне рішення мають оголосити після запропонованої перевірки.

Нагадаємо, що київський метрополітен не планує закривати метро "Почайна" та "Тараса Шевченка" для пасажирів, капітальний ремонт між цими станціями проводитимуть без зупинки руху поїздів.

Трагедія на фунікулері: кияни просять перекрити вікна станції захисною сіткою