Чи закриють на ремонт метро Тараса Шевченка та Почайна — відповідь КМДА

Київський метрополітен не планує закривати метро "Почайна" та "Тараса Шевченка" для пасажирів. Капітальний ремонт між цими станціями проводитимуть без зупинки руху поїздів.

Про це повідомили у КМДА.

Нещодавно у мережі поширилась інформація, що закриття станцій метро "Почайна" та "Тараса Шевченка" є неминучим. Киян запевнили, що ніяких змін у роботі станцій "синьої" гілки метро не заплановано. Наразі через деформацію тунелю закритий рух поїздів лише між станціями "Деміївська" та "Либідська".

"Відповідно до тендера з розробки проєктної документації, що відбувся в листопаді 2023 року, опрацьовується робочий проєкт планового капітального ремонту між цими станціями без зупинки руху поїздів. Однак остаточні проєктні рішення будуть визначені після проходження державної експертизи", — наголосили в комунальному підприємстві.

Станції метро "Почайна" та "Тараса Шевченка" ввели в експлуатацію у 1980 році. За 44 роки відбулась фізична зношеність частини тунелю й виникла потреба у плановому капітальному ремонті.

Мешканців Києва попередять заздалегідь про початок капітальних ремонтів та інших робіт, які можуть вплинути на режим роботи метрополітену.

Раніше ми писали, що на станції метро "Площа Українських Героїв" встановили нові літери.

На станціях столичного метро запрацювали інформаційні стійки для пасажирів: як ними скористатись