SPOTS та brabrabra створили колаборацію, спрямовану на запобігання раку грудей

До місяця боротьби з раком молочної залози бренд жіночої білизни brabrabra в колаборації з ювелірним проєктом SPOTS створили прикрасу зі срібла "Пташка-долонька".

Прикраса символізує пташку як уособлення надії та майбутнього і долоньку — турботу про себе та інших жінок.

Протягом жовтня український бренд brabrabra дарує прикрасу до комплекту білизни "Відчуття", щоб нагадати про необхідність подбати про здоров’я молочних залоз.

Бренд жіночої білизни brabrabra в колаборації з ювелірним проєктом SPOTS створили прикрасу зі срібла "Пташка-долонька"

Крім того, можна придбати прикрасу окремо. Вона коштує 999 грн. Продажі в рамках Місяця боротьби з раком молочної залози розпочались на сайті 1 жовтня.

Ініціатива благодійна, кошти з продажу спрямують у Фонд боротьби з раком для проведення виїзних мамографій у різних регіонах України.

Варто зазначити, Фонд боротьби з раком — благодійна організація, пріоритетом діяльності якої є популяризацію обстежень для виявлення раку на ранніх стадіях, а також робота задля профілактики онкохвороб.

Бренд жіночої білизни brabrabra в колаборації з ювелірним проєктом SPOTS створили прикрасу зі срібла "Пташка-долонька"

Чому це важливо?

Рак молочної залози — одне  з найпоширеніших онкологічних захворювань серед жінок. Щороку понад півмільйона жінок у всьому світі помирають через цю недугу. Причина високого показника смертності — у виявленні недуги здебільшого на пізніх стадіях. Підступність раку молочної залози у тому, що він тривалий час розвивається, не маючи жодних симптомів.

Саме тому жінкам треба перевіряти стан молочних залоз профілактично. Із 20-річного віку жінкам та дівчатам варто робити УЗД молочних залоз раз на рік, а після досягнення 40-річного віку — проходити мамографію.

Мамографія дає змогу виявити злоякісні й доброякісні утворення та аномальний розвиток тканини в молочних залозах на початкових стадіях.

За словами очільника Обласного медичного центру онкології Волинської обласної клінічної лікарні Юрія Малімона, у разі виявлення раку молочної залози на першій стадії шанси вилікуватись становлять понад 95%.

На переконання онколога, можливості української медицини сьогодні дають змогу виявляти всі види раку на ранніх стадіях.

Для порівняння він називає статистику виявленого на першій стадії раку молочної залози в Україні та Франції. У нашій країні — менше 7%, тоді як у Франції — 68%. Тож онкологи закликають українських жінок обстежуватися.